söndag 27 februari 2011

om möblering

Hej alla glada!
Nu är helgen snart över. Har tagit det lungt för det mesta denna helg. Känner energin krypa tillbaka och det är ju skönt. Har gjort om lite i hemmet, så här snyggt är det nu!

Ljust och fräscht i köket.

Smackade upp en ny bokhylla. Nästa inköp blir ett annat soffbord, en matta och lampa.

Detalj på tv-bänken. Älskar tofsar som detalj!

Hallen med alla mina väskor. Toaletten är rakt fram.  

Toaletten går i vit kakel med svarta detaljer. Klassiskt och enkelt.

Sovrummet är det enda rummet som är "mörkt".Älskar att ligga på sängen och plugga.

 Jag börjar får ordning på torpet nu. Snart känns det som hemma även för mig. Jag har gjort ett inlägg förut om inredingen men lade aldrig ut bilder. Vet inte vad jag skulle kalla min stil. Men jag är svag för vitt, svart och naturfärger. Jag mixar även in lite orientaliska toner och gamla loppis fynd. Samt min egen konst. I köket har jag ett levande galleri där blyerts teckningarna byts ut med jämna mellanrum. Konst är överhuvud taget tacksamt att inreda med och så blir det mer personligt i hemmet. 

I fredags fick jag storbesök av tjocka släkten. Mormor och morbror var på besök. Dom hade kommit hela vägen från Danmark. Självklart bakade jag cupcakes som jag bjöd på. Har för övrigt pysslat en hel del och snickrat i hopp ett eget kakfat från gamla loppis tallrikar. Lägger upp ett inlägg om det senare.

Detta är en gammal bild från ett annat bak men det blev likna gott denna gång. 



I dag hade jag planerat att först gå på poesi afton och den simma. Dock fick jag besök på eftermiddagen så det blev massor av te och socialiserande. Jag har en hel hylla full av te. Allt i från lågbudget te till exklusiva, rött, svart, vitt och grönt. Jag köper för det mesta mitt te på "Bladet och bönan". Jag passar även på att fråga folk som reser om dom inte kan köpa med te till oss. Jag har ett Masala te från Nepal som buddistiska munkar dricker. Fick det av pappa då han fotvandrade i himalaya år 2010. Men detta är så klart inget man dricker till vardags. Jag brukar använda mig av chai te från Willys som bas när jag kokar upp ett "äkta" chai te. Jag tar en påse för varje 5dl mjölk. Kokar på svag värme med lite extra kryddor så som kanel. Tillsätter socker och skummar upp mjölken på slutet. Drick och njut!

Ett te som även den mest kräsna indier skulle gilla! 

Så med tanke på detta får det bli en power walk medans den marinerade skinnsteken sköter sig själv i ugnen. Till det serverar jag en grekisk sallad med soltorkade tomater, fetaost och stora oliver! Samt ugnsrostade grönsaker med sötpotatis, morötter och rödbetor. Tricket med att lyckas är att överdriva kryddningen, jag använder halva nävar av oregano, basilika, rosmarin, mejram och spiskummin. Tillsätter lite olivolja salt och peppar. Jag slänger även ner hela (icke skalade) vitlökar. Är beroende av bakad hel vitlök. Den får en nötig och mild smak som är helt ljuvlig. MUMS! 
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar