torsdag 2 januari 2014

Nyårsafton

Sitter i skrivande stund i mitt kök i efterdyningarna från nyårsfesten. Allt är bortstädat, glitter ligger i damsugarpåsen, serpentinerna i soporna och den kladdiga duken i tvättmaskinen.

Jag tänkte skriva lite om vad som hände.

Tanken var att jag skulle bjuda hem lite gäster och ha en lugn nyår. Sammanlagt skulle vi bli fyra personer, vilket är ungefär vad mitt kök kan svälja utan att det blir trångt. I sista stund (dagen innan) ringer det några och frågar om dom kan komma. JAVIST inga problem säger jag (dom frågade ju så snällt)  Nu blev vi visst sex stycken. Så det var bara för mig att handla igen. (Vilken idiot handlar dagen innan nyårsafton? Jag och halva stan som jag bor i, tydligen)

Tydligen kö utanför systemet...


Middagen bestod i gratinerad hummer, helstekt oxfilé med rotfruktsterin, rödvinsås och krispig sallad. Till dessert cheesecake (frusen ) med färska jordgubbar och riven vitchoklad.

Några saker att tänka på som jag olyckligtvis missade.

1: förbered innan så mycket du kan (vilket jag gjorde men inte tillräckligt för att inte uppnå stadium "Jag står i köket i underkläder, papiljotter i håret och svär. Cirka 10miniuter innan gästerna kommer")
2: Om du bakar desserten innan, kom då inte på den briljanta idén att garnera med färska bär redan då! ( Varför köpa dyra färska jordgubbar när dom ändå blir frusna?)
3: Drick inte för mycket skumpa innan du ska skära köttet på kvällen ( tja det säger sig själv...)
4: Om du har fest, var då inställd på att storstäda innan OCH efter! (varför har ingen berättat det för mig? Nästa gång ska jag fasiken låta gästerna städa själva efter sig!)
5:  Bli inte hysterisk om allt inte blir som du tänkte dig ... (inte ett av mina största ögonblick)

I vilket fall så blev middagen bra och alla var nöjda och glada. Senare på kvällen ringer en bekant och meddelar att dom har bråkat på en fest och undrar om dom kan titta förbi. Självklart säger jag. Så där droppar det in massa barn och vuxna. Trångt blev det kan jag lova. Vi var väl 15st totalt som stod på min lilla balkong och skålade in det nya året. Vart var jag själv då vid tolvslaget? Jo i köket och hällde upp skumpa för glatta livet :)

Efteråt åkte en hel del och vi var sex kvar. Då blev det lite spelande, whisky drickande och nattamat.

Summering: Trevligt, trångt och mysigt men ärligt, det är tur nyår bara är en gång om året om ni frågar värdinnan..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar